budova C

7. budova C Obdélné stavení přístupné ze dvora fary, se sedlovou střechou, okapově orientovanou ke dvoru, v ose nedochované budovy B. Stavba je ze dvora fary přízemní, založená je však jižní stěnou o patro níž až na úrovni Panského dvora. Na severním, dvorním průčelí jsou znatelné valeně klenutá okosená kamenná ostění bývalých vstupu, nyní zazděných cihelnou vyzdívkou, v nich jsou umístěné obdélná, nová prosté tesařské zárubně vstupů. Zdivo je smíšené, do nádvoří fary převažuje cihelné, na jižním průčelí je kamenné, z lomového čediče, pískovce, proložené úlomky cihel, s částečně dochovanými omítkami, na jižním průčelí jsou dvě malá, úzká okénka s kamenným ostěním. Východní průčelí směrem do soutky arkádové lávka je bez otvorů. Hlavní římsa je cihelná, krytina betonové drážkové tašky .Uvnitř pruská klenba do pasů a plochostropé, prostory jsou přístupné novodobým obdélným otvorem s tesařskou zárubní. Mírové náměstí, v ose budovy B,ve dvoře fary č. p.1, uzavírá dvůr fary z jižní strany.