budova E

8. budova E Budova E, vlevo od vstupní brány v severozápadním rohu nádvoří, dům č. p. 3. Popis - budova E, dům č. p. 3. Dvoupodlažní dům na obdélném půdorysu je situovaný v severozápadním cípu areálu hradu, vlevo od vstupní hradní brány. Dům je zděný, se sedlovou střechou, krytou raženými pálenými taškami, krov vaznicový, novodobý. Severní zeď je masivní, kamenná, ze severu, ze dvora lékárny zesílená opěrným pilířem. Na této zdi, v místě, kde vytváří roh západní štítové zdi, je znatelný zbytek sgrafita. Vlastní dům je trojprostorový, ve střední části se síní a schodištěm do patra. Místnosti jsou v přízemí i v patře plochostropé, omítané. Místnost přiléhající k západnímu štítu je rozdělená na obytný prostor a velmi úzkou komoru s okénkem do dvora lékárny. Směrem do hradního nádvoří je přistavěná novodobá předsíň. Okna na nádvoří hradu jsou novodobé čtvercové otvory s novodobou výplní, okna západního štítu, který je dvouosý, jsou obdélná na výšku, výplně otvorů novodobé. V roce 2007 ale provádí oprava krovu, výměna krytiny.