socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové základně dvakrát odstupňovaný sokl, na nějž dosedá hranolový dřík. V horní třetině dříku vyhloubena nika s půlkruhovým završením a boční strany dříku zdobeny geometrickými vpadlinami. Na zadní straně v horní třetině plasticky provedený jednoramenný kříž s jetelovými zakončeními břeven. Ve vrcholu je hranol kryt vyloženou profilovanou římsou, na níž je položen nízký plintus sochy sv. Jana Nepomuckého v tradičním ikonografickém oděvu kanovníka v klerice, rochetě a almuci. Socha světce v mírném esovitém prohnutí s uvolněnou levou nohou lehce položenou na oblačném kumulu. Sv. Jan Nepomucký má kříž s korpusem Krista opřen o levé rameno a oběma rukama jej přidržuje. Hlavu skloněnu na levou stranu. Oduševnělá tvář lemována kadeřavými vlasy a vousy, na hlavě biret. Zadní strana sochy s propracovanými detaily kožešinové almuce s kapucí a střapci, stejně jako i detailní provedení svislého traktování kleriky, lehce se zalamující ve spodní části nad oblačným kumulem, který je podnoží této sochy.