chlévy

V severní části převážně stodoly, v jižní (podélná) vepřín, mezi nimi delší přízemní oddíly, vsunuty dva krátké, patrové, tedy o něco vyšší, vše se sedlovými střechami. Boční fasády nehodnotné, štítové pozdně barokní : J i ž n í průčelí, bez otvorů, členěná dvěma bočními a dvěma mezilehlými bosovanými lisenami a ukončená profilovanou římsou, krytou prejzy. Na římse vykrajovaný štít, krytý též prejzy a dělený dvěma horizontálními : spodní pás půdorysně složitě odstupněný (viz. níže),ve větších polích obdélné výplně ukončené hranolovou římsou, ve středním pásu dvouvrstvé pilastry s čabrakami pod římsami, mezi nimi vpadlé pole kdysi s freskou (dle lidového podání "Nebe, peklo, ráj" dnes zcela nečitelné), po stranách vykrajovaná voluotvá křídla, nahoře vykrajovaný nástavec z profilované římsy. Půdorysně je střední část pilastrů segmentově vypjatá, volutová křídla půlsegmentově, dále po bocích (již jen ve spodním pásu s římsou) ustupující část a na konci pilířky, kdysi nepochybně s vázami či koulemi. S e v e r n í průčelí : stěna hladká, nižší (přisypaná terénem), štít totožný s jižním, na fresce byla dle lidového podání P. Marie. U západní části stěny novodobý přístavek garáže.