socha sv. Floriána

5 - 2406 - 3 - socha sv. Floriána v areálu domu č.p. 249 Socha sv. Floriána na zahradě usedlosti čp. 249, poblíž oplocení a obchvatu města, nedaleko křižovatky obchvatu a Konojedské ulice. Barokní pískovcová socha je umístěná druhotně v zahradě bývalé zemědělské usedlosti čp. 249, u nově zřízeného obchvatu města, původně asi při staré Konojedské silnici. Nadživotní postava světce je umístěná na vysokém dvoudílném hranolovém podstavci. Spodní část podstavce se sešikmenými stěnami, horní díl podstavce doplňují dole volutová křídla, ukončená je mohutnou předsazenou profilovanou římsou s obloukem ve střední části. Na přední straně horního dílu soklu je kartuš s iniciálami IHS. Nad římsou, na vlastním, profilovaném nízkém soklu stojí socha světce v nadživotní velikosti. Světec je v dobově přizpůsobeném tradičním římském oděvu , s nakročenou pravou nohou s nakloněnou hlavou. Levá ruka přidržuje bohatě řasený praporec, v pravé natažené ruce drží vědro s vodou.