dům

5-2410-1 dům č.p. 32 zv. „ptačí domek“ (původní číslo popisné 148/32 - dnes pouze č.p.32) Na strmém skalním ostrohu, podélně orientovaný k ulici 1. máje. Dvoupodlažní řadový obytný dům na lichoběžníkovém půdorysu, přízemí zděné, částečně z omítaných pískovcových kvádříků, patro roubené s pavlačí na jižní straně, krov vaznicový, provizorně upravený po snížení a odstranění původního štítu. Krytina provizorní, plechové šablony. V severozápadním rohu přízemí otevřený prostor s pilířkem podepírajícím roh patra, z tohoto prostoru vstup do centrální síně klenuté plackou do pásu, ze síně se vstupuje do sklepa a do patra. ze síně jsou dále přístupné jednotlivé místnosti a hospodářské stavení Místnost zasahující do hospodářské budovy je zaklenutá křížovou klenbou, místnosti směrem na jih jsou zaklenuté křížovou klenbou a plackami. Sklep přístupný po úzkém schodišti je vytesaný do skály a rozdělený vytesanými pískovcovými sloupky do dvou polí. patro je dvoutrakt se střední chodbou, ze které jsou přístupné jednotlivé místnosti a komory. Severní průčelí má v přízemí dvě okna nepravidelně umístěná, v patře jsou tři pravidelně umístěné okenní osy. Jižní průčelí má v přízemí šest a v patře pět okenních os. Všechny okenní otvory jsou obdélné, s rovným nadpražím. Okna jsou v přízemí dvojitá,dvoukřídlá, na severní straně s poutcem, na jižním průčelí bez poutce, okna v patře jsou jednoduchá dvoukřídlá, s dělením na 6 tabulek.