kostel Panny Marie Sedmibolestné

Kostel Panny Marie je jednolodní, obdélný s pravoúhle zakončeným presbytářem a se sakristií napojenou v ose kostela. Štítovému průčelí dominuje hranolová věž. Před vstupem z ulice je připojena předsíň. Nároží kostela jsou zkosená, z nich z obou stran vycházejí lisenové pásy, které končí u hlavní římsy, která je profilovaná. Okna jsou zaklenuta stlačeným obloukem a jsou v lištových šambránách, které se rozšiřují v uši a nahoře se pravoúhle zalamují. Zvoncovitá mansardová střecha věže je tvarově složena ze spodní čtyřboké kónické části a vrchní osmiboké báně, vrcholící osmibokou lucernou s jehlancovou stříškou, akcentovanou pozlacenou makovicí a křížem. Střecha kostela je v závěru polovalbová, stejně tak má polovalbovou střechu i předsíň. Na všech čtyřech rozích je opatřena nárožní bosáží v barvě přírodního pískovce. Jinak je omítka v místech v místech lisen, hlavní římsy a nárožích hladká, v ostatních plochách je hrubšího provedení. Barva šedo-bílá. Krytinu střechy tvoří břidlice, na věži plech.