správní budova

Zděná omítaná přízemní stavba s polopatrem na obdélném půdorysu, krytá valbovou střechou (tašky bobrovky) situovaná na jihovýchodní straně areálu při východní vstupní bráně. Na jihu na objekt plynule navazuje křídlo chlévů I. Na západní straně kryje novodobá zděná předsíň vstup, situovaný ve čtvrté ose od severu. Fasády členěny mírně předstupujícím soklem, profilovanou kordonovou římskou oddělující půdní polopatro a masivnější profilovanou korunní římsou. Členění přechází na navazující chlévy. Ve štítovém dvě okenní osy (původně zřejmě tři), v západním průčelí tři okenní osy, na východní straně pravoúhlý přístavek a jeden okenní otvor. V přízemí novodobá (druhá pol. 20. stol.) obdélná dřevěná zdvojená dvoukřídlá okna, kterým předcházela dřevěná dvojitá čtyřkřídlá okna s poutcem dělená celkem do šesti tabulek, vnější okna byla osazena v líci fasády (asi závěr 19. stol.), ve špaletách bývaly zazděny mříže. Okenní otvory před stávající úpravou lemovaly hladké šambrány. Vpravo od předsíně ještě širší pravoúhlý vjezd. Polopatro nad obytnou částí osvětlují ležatá obdélná dřevěná okénka dělená do čtyř tabulek, s bambulkovými závěsy a osazená v líci fasády (zřejmě závěr 19. stol.). Okenní otvory lemovány hladkými šambránami. Nad vstupem a nad navazující hospodářskou částí půlkruhová okénka lemovaná šambránami s vystouplými klenáky.