chlév I.

Zděný omítaný přízemní objekt s polopatrem na půdorysu písmene L (s okoseným vnějším nárožím), situovaný v jihovýchodním nároží hospodářského dvora, ve východním křídle plynule navazuje obytné stavení (2). Střechy sedlové, kryté nad východním křídlem taškami bobrovkami, na jižním křídle vlnitý eternit – původně kryto taškami bobrovkami. Před jižní křídlo chlévů do dvora vystupuje novodobá pultová střecha z vazníků podporovaných sloupky. Fasády hladké přecházející z obytné části (2), členěné částečně mírně předstupujícím soklem, profilovanou kordonovou a masivnější korunní římsou. Ze dvora obdélné vstupy s kamenným ostěním a s původními klasovitě skládanými svlakovými dvouvrstvými dveřmi s dobovým kováním. Okénka polokruhem zaklenutá lemovaná šambránami s vystupujícími klenáky a parapetní stranou dosedající na průběžnou kordonovou římsku. V okénkách torza původních dřevěných výplní s paprsčitým dělením příčlemi a místy v ostěních dochovány proplétané mříže. Fasáda ukončena masivní zděnou korunní římsou s maltovým profilem. Na dvou místech směrem do dvora korunní římsa přerušena, zde bývaly seníkové vikýře a v taškové krytině mezi nimi vikýře typu volské oko, ty byly i na východním křídle.