chlév III.

Mohutný zděný omítaný přízemní objekt na obdélném půdorysu, uzavírající dvůr a západní straně. K severovýchodnímu nároží kolmo přiléhá sýpka (6). Střecha sedlová pokrytá vlnitým eternitem (předtím bobrovkami), na jižním konci ukončená polovalbou a na severním konci valbou, ke které z boku přiléhá nižší sedlová střecha navazující na střechu sýpky. Fasády hladké, ukončené pouze korunní římsou, která má cca v severní polovině masivní profil a plynule přechází na sýpku. V jižní polovině je římsa subtilnější a zdivo se od zbytku stavby odlišuje. V severní polovině dvorního průčelí jsou patrné dva velké pravoúhlé otvory s trámovým překladem, zaslepené v líci fasády zazdívkou z cihel a bílých tvárnic, v zazdívkách ještě novodobé otvory (vstup a okna). Mezi vjezdy předstupuje přízemní přístavba (z 80. l. 20. stol.), vyzděná převážně z bílých tvárnic a s rovnou střechou. Cca jižní polovina stavby má zcela odlišný charakter zdiva a korunní římsu – převažuje cihelné zdivo a v půdním polopatře jsou větrací a nakládací otvory. Na dvorní straně jsou patrné zazděné menší okenní otvory a pod nimi proraženy okenní otvory s typizovanými výplněmi a svařovanými mřížemi, ve střední ose vstup a nad ním kravská hlava a letopočet 1946. Po délce celého západního průčelí proraženy stejné novodobé otvory s mřížemi a výplněmi. V opadaném zdivu vidět rozsáhlejší cihelné dozdívky v kamenném zdivu a jeden zazděný pravoúhlý vjezd (cihly a tvárnice), který míval posuvná vrata. V severním průčelí proražen velký pravoúhlý vjezd s novodobými prkennými vraty. Na stranách vjezdu vidět cihelné zdivo vložené do staršího kamenného zdiva. Vpravo od vjezdu vysoký štěrbinový větrací otvor, po levé straně vjezdu v dozdívce vidět bok patrně stejného větracího otvoru. V jižním průčelí menší pravoúhlý vjezd a po stranách po jednom vstupu, výplně novodobé. Zdivo převážně cihelné, místy smíšené zdivo, cihelné dozdívky a tvárnice.