sýpka

Sýpka stojí na severní straně dvora a kolmo přiléhá k severnímu konci chléva III. (5). Zděný omítaný jednopatrový objekt na obdélném půdorysu, s polovalbovou střechou, pokrytou vlnitým eternitem (předtím bobrovkami). Střecha navazuje na vyšší střechu chléva III. Zdivo smíšené, hladce omítané. Objekt sestává ze dvou částí, sýpky ve východní polovině a bývalé kočárovny v západní polovině. Fasády hladké, členěné pouze mírně předstupujícím hladkým soklem a korunní římsou z cihelného zdiva a s maltovým profilem. Korunní římsa obíhá všechna průčelí a plynule přechází na severní polovinu chlévy III. (bývalou stodolu). Části budovy od sebe ve fasádách nejsou oddělené, interiéry ano. Východní polovina o 2x3 symetricky rozmístěných osách. Ve střední ose jižního průčelí je v přízemí na výšku obdélný vstup, v ostatních osách mírně podélně obdélné okenní otvory. Vstup má prosté kamenné ostění a původní jednokřídlé svlakové dveře s dobovým kováním a pobité na líci plechem. Okenní otvory mají cihelné ostění a jsou lemované vpadlými hladkými šambránami. Ve špaletách okenních otvorů zazděny provlékané mříže a na vnitřním líci dřevěné okenní rámy s původními závěsy, v některých oknech dosud dochovány vnitřní plné svlakové okenice s dobovým kováním. Ve východním průčelí na korunní římsu krytou bobrovkami dosedá hladký pološtít (z cihelného zdiva) s profilovaným orámováním (maltový profil na cihelném zdivu). V pološtítu dva mírně podélně obdélné okenní otvory. V bocích okenních otvorů zazděny provlékané mříže, za nimi osazen rám a v něm původní jednoduchá dvoukřídlá dřevěná okna s dobovým kováním a členěním do šesti tabulek. Západní polovina má na jižní straně tři segmentem zaklenuté vjezdy, dnes zaslepené zazdívkou v líci fasády, provedenou z neomítaného zdiva (cihly a tvárnice). V zazdívkách novodobá okna a vstup - stejné jako u chléva III. Nad vjezdy je ve fasádě neoddělené půdní polopatro, přístupné na výšku obdélným nakládacím otvorem s prostým kamenným ostěním, situovaným nad středním vjezdem. Na půdě uloženy původní svlakové dvouvrstvé dveře s ozdobně skládaným pokryvem a dobovým kováním. Na severní straně proražena dvě okna - stejná jako v zazdívkách vjezdů na jižní straně. Pod okny (těsně nad úrovní podlahy) vidět několik zaslepených otvoru s prkennými boky a dnem.