ohradní zeď s bránou a brankou I.a II.

Ohradní zeď vymezuje areál na severu, východě a jihu. Na jižní, východní a částečně i na severní straně je „podezdívka“ z lomového kamene plnící tarasní funkci a na ní cihelné pilířky kryté cihelnými tvarovkami (do tvaru nízké stanové střechy) či plná cihelná zeď se zbytky hladké omítky. V okolí brány I. výplně mezi pilířky tvořila plaňková pole (dnes chybí), v jihovýchodním nároží (u chléva I.) a v severovýchodním nároží pak navazuje plná zeď. Na severní straně úsek přiléhající k bráně II. proveden z plného cihelného zdiva se zbytky omítky. Vjezdy do dvora bránami na východní a severní straně. Brána I. je situovaná cca ve středu východní strany dvora, při SV nároží správní budovy (2). Jedná se o zděnou (cihla s malou příměsí kamene) omítanou bránu se segmentovým vjezdem a vstupem pro pěší. V patě vjezdu po jednom kamenném zaobleném odrazníku. Průčelí brány po stranách vjezdu členěno pilastry nesoucími profilovanou korunní římsu. Z rovné koruny zdiva kryté bobrovkami ve spádu pultové stříšky vyrůstá nadvýšený „trojúhelný“ nástavec. Na okrajích koruny zdiva po jedné kamenné váze. Vstup pro pěší vytvořen jedním nižším pilířkem na severní straně, který je s bránou spojený segmentovým záklenkem s vodorovnou korunou pokrytou bobrovkami ve spádu pultové stříšky. Na rubové straně za záklenkem je sdružený trámový překlad s kruhovými otvory pro konce točnic vrat. Vrata prostá točnicová, na líci svisle bedněná - ve spodní části plná, v horní polovině vynechávané laťky s listovými konci. Vrátka vstupu pro pěší novodobá, kovová, provizorního charakteru. Brána II. situována na severní straně u severovýchodního nároží sýpky (6). Boční hranolové pilíře cihelné omítané, s rovným železobetonovým deskovým překladem. Branka přiléhající k SV nároží řešena stejně. Na rubové straně v pravoúhlých ústupcích kovová oka pro kotvení točnic již neexistujících vrat. Dnes branka a vrata kovová provizorního charakteru. Dříve byly na překladu, v místech nad pilíři, zděné stupně a na nich osazeny drobné plastiky (světců?), snad použité z předchozí brány (???). Dnes sošky chybí a stupně jsou torzálně dochované.