nájemní dům

Trojkřídlý dům s monumentálním pětiosým uličním průčelím orientovaným do prostoru křižovatky ulic Údolní a Úvoz vertikálně rámovaným dvěma zkosenými rizality, na něž navazují pětiosá boční průčelí orientovaná do obou výše uvedených ulic. Přízemí je členěno pásovou rustikou a lizénami. Uliční průčelí v patrech oddělená profilovanou kordonovou římsou rytmizuje vysoký pilstrový řád resp. u hlavního průčelí lizénové rámce zdobené motivem píšťal, štukovými věnci, stuhami a rokajovými kartušemi. Pravoúhlé okenní otvory jsou v 1. a 2. patře opatřeny profilovanými parapetními a návojovými římsami s čabrakovitými závěsy s kapkami, okenní otvory 1. patra jsou navíc doplněny vystupujícími obdélnými parapetními výplněmi s ornamentálním dekorem. Okenní otvory 3. patra disponují pouze profilovanými parapetními římsami s čabrakami v parapetních výplních. Rizality v patrech člení trojice balkonů na mohutných volutových konzolách přístupných vstupy francouzskými okny prolomenými v široké nice přes tři patra završené nahoře půlkruhovým záklenkem. Uliční průčelí završuje vyložená profilovaná korunní římsa nesoucí nad hlavním průčelím ořímsovaný trojúhelníkový štít zdobený pásem vejcovce, v jehož středu je umístěna štuková rokajová kartuš doplněná rozvilinami. Rizality jsou ukončeny ořímsovanými konvexně-konkávně tvarovanými štítovými nástavci završenými půlelipsou zdobenými po obvodu pásem vejcovce a uprostřed prolomenými oválnými otvory v rokajových kartuších doplněných palmetami.