měšťanský dům

V dolní části ulice Husovy na úzké parcele protáhlé do dvora se nachází přízemní okapově orientovaný dům, zastřešený sedlovou střechou s komínem ve hřebeni a se dvěma střešními okny směrem do ulice. Průčelní fasáda je členěna lizénovým rámem nad nízkým soklem, prolomena pravoúhlým vchodem asymetricky umístěným na pravé straně fasády, lemovaným profilovaným rámem s vyloženou profilovanou římsou. Dále je fasáda členěna dvěma okenními osami, okna pravoúhlá v profilované šambráně s vyloženou profilovanou nadokenní a podokenní římsou, nad nimi probíhá profilovaná kordonová římsa, hladký pás a vyložená profilovaná korunní římsa. Dvorní fasáda je patrová. V přízemí po levé straně kryje vstup čtvercový přístavek, prolomený pravoúhlým vchodem, z 1. patra přístupný jako balkon. Dále v přízemí prolomeno trojdílné pravoúhlé okno. V prvním patře je prolomen pravoúhlý vstup na balkon a jedno pravoúhlé dvojdílné okno. Domem prochází valeně klenutá chodba s několika lunetovými výsečemi, nepravidelně rozmístěnými. Chodba se svažuje směrem do zahrady. Přístavek na konci chodby je plochostropý. Z chodby nalevo je po několika schodech přístupná plochostropá místnost s okny do ulice. Ve stěně směrem k chodbě je prolomena mělká nika se segmentovým uzávěrem. Místnosti v přízemí jsou klenuté valeně nebo valeně s nestyčnými lunetovými výsečemi. Dům je částečně podsklepen. Sklep, přístupný příkrými schody z chodby, je odvětráván malým okenním otvorem vedoucím do ulice. Klenba sklepa je valená s lunetovými výsečemi. Ve sklepě se nachází studna. Materiál: cihla, kámen, omítky, krytina - pálená taška