zámek

Nevelký jednopatrový neorenesanční zámek umístěný na okraji parku jako solitér. Při pohledu od silnice působí jako stavba blokové dispozice, s pravidelnými slohovými fasádami a plochou valbovou střechou, ze které uprostřed vystupuje nízká hranolová věž zakončená terasou. Směrem do parku se však otevírá nad přízemím malé vnitřní nádvoří, respektive terasa s mřížovým zábradlím, pod níž jsou umístěny vstupní prostory. K osově umístěnému vstupu ve vysokém půlkruhově zakončeném neorenesančním portálu s prosklenými dveřmi vede krátké široké kamenné schodiště. Fasády s pilastrovým řádem jsou rozvrženy výrazně horizontálně a symetricky, s širokými středními rizality, zakončenými nízkými trojúhelnými štíty. Plochu přízemí nad kamenným soklem a hladkým parapetním pásem člení mělká pásová rustika, kdežto v patře se uplatňují hladké omítky. Okna v přízemí jsou nižší, obdélná, v profilovaných lištových šambránách, kdežto okna v patře jsou edikulového typu, s římsami na volutových konzolách, nebo v bohatším provedení nadpraží s půlkruhově vydutými římsami, nebo trojúhelnými frontony. Pod výrazně vysazenou konzolovou hlavní římsou je vloženo nízké půdní polopatro s kruhovými okénky. Podélné uliční průčelí člení mělké dvojosé nárožní rizality a trojosý centrální rizalit. Před něj vystupuje subtilní kovová konstrukce prostorného balkonu s dekorativním mřížovým zábradlím, nesená čtveřicí zdvojených litinových sloupků. Také centrální věž člení čtveřice slohových pilastrů, které nesou mohutné kladí s konzolovou římsou. Nad ní se uplatňuje subtilní kovové zábradlí terasy, z níž vystupuje úzký polygonální nástavec s tympány. V čele věže je umístěn ciferník věžních hodin. Novodobým doplňkem stavby, vynuceným provozem dětského domova, je nakoso postavená věžová přístavba schodiště a moderní oplechované krabicové vikýře zobytněného podkroví. Oproti dvoutónové okrové barevnosti zámku je přístavba odlišena bílým provedením hladkých omítek, naopak pálená střešní krytina obě části sjednocuje.