park

Park (5,7 ha) přírodního charakteru se rozkládá mezi silnicí a zámkem a dále západním a severozápadním směrem, na západním svahu a v údolní nivě na pravém břehu potoka Ležák. Před východním průčelím zámku je volně řešený travnatý parter s kruhovým objezdem a několika solitery. Podél jižního průčelí je vysazen stříhaný živý plot. Jehličnany před západním průčelím zámku, kdysi zřejmě nízké (nějaké jalovce značně přerostlé - průhled do údolní nivy prakticky zarostlý). Severozápadně od zámku je zachovalý osmiboký a l t á n e k . Má betonový sokl a hranolovou podstřešní římsu, nároží jsou vysazená z okosených trámků, pole jsou bedněná, vstup se děje od jihu, rozměrnými dvoukřídlými svisle bedněnými dveřmi. Střecha je osmiboká, stanová, krytá šindelem. Oválný r y b n í č e k v JV části parku je vymezený betonovou obrubou a trubkovým kovovým zábradlím. Partie jižně a západně od něj na svahu se již podobá spíše lesu a stejný charakter má i svah v severovýchodní části parku, kde je na nevýrazném ostrohu mýtina s hrobkou padlého syna posledních majitelů Ragensdorferů. Údolní niva je rozčleněna pásy stromoví do zhruba tří palouků. Na severním z nich se nachází z a h r a d n i c t v í s nevelkým skleníkem, domkem a garážemi. Také v údolní nivě se nachází rybníček protáhlého tvaru. O h r a z e n í východní části parku tvoří na východě a části přilehlé jižní strany plot z kovových polí, drátěným výpletem a betonovou podezdívku, po severní straně je plná zeď, ve východní části z lomového opukového zdiva, v západní části z cihelného zdiva, krytá betonovou deskou. H l a v n í b r á n a poněkud posunutá z osy zámku k jihu, je pilířová, skládá se z dvoukřídlých vrat a dvou postranních branek. Vrata i vrátka mají plechové spodní části a nad nimi mřížovinu ze stáčených a svislých prvků, pilíře jsou vystavěny z pískovcových kvádrů. Pilíře mají lištu a nad ní vysoký vlys a římsovou hlavici, nad níž jsou u nižších sloupků u vrátek střechovité vrchlíky, na vysokých pilířích u vrat trojrozměrné kovové prvky. U vrat jsou kónické kruhové patníky. S l o ž e n í d ř e v i n : jedle, cypřišky, inan, smrky, tis, zeravy, tsuga, výběr javorů a kaštanů, trojpuk, buky, dřezovec, ořech, magnolie, pivoňka, pustoryl, platan, výběr dubů, pěnišník, rybíz, lípa a weigela. (popis L. Svoboda)