dům

Dům je zděnou, patrovou, částečně podsklepenou stavbou v ose sever-jih obdélného půdorysu, ukončenou valbovou střechou, dnes velké části zborcenou. Krov valbové střechy byl dřevěný vaznicové. Přízemí domu je kompletně klenuté, patro z převážné části plochostropé (vyjma klenutí u schodiště z přízemí do patra). Na jižním konci objektu jsou zřetelné stopy toho, že tento býval v minulosti delší. Na západním průčelí, blíže v jeho jižní polovině, jsou dobře patrné stopy po zaniklém patrovém přístavku (Někdy po roce 1987 byl odstraněn záchodový přístavek s krytou pavlači při západním průčelí. Již fotografie z roku 1987 dokládá zanedbaný stav budovy). Objekt kryla valbová střecha s hřebenem souběžným s podélnou osou stavby. Pokryta byla pálenými bobrovkami v dvojité skladbě na řídké laťování. Hřeben a nároží valb kryly pálené hřebenáče. Nad střechu vystupovalo celkem pět z cihel vyzděných komínů. Vnější plášť byl omítnutý vápennou omítkou s okrovým nátěrem. Omítka je silně degradovaná a na většině plochy se objevuje cihelné zdivo. Stěny jsou členěny pravoúhlými otvory, které tvoří vstupy a okna. Výplně se dochovaly jen torzálně. Převážně se jednalo o dřevěné profily osazené v líci zdiva, dělené na čtyři ven otevíravá křídla Obdobně jsou řešena i okna na vnitřní straně špalety, která byla otevíravá dovnitř. Výplně jsou značně degradované, zasklení zcela chybí. Přízemí je dispozičně v základu tvořeno podélným trojtraktem, vyjma koncového jižního dílu, který byl pouze podélně dvojtraktový. Veškeré místnosti byly klenuté (valené klenby, s výsečemi i bez nich, segmentově valené klenby a po jedné klenbě klášterního typu a klenbě plackové). Patro v zásadě kopírovalo stav v přízemí. Místnosti jsou plochostropé, vyjma klenutí u schodiště z přízemí. Suterén, nacházející se na severním konci půdorysného rozsahu stavby, je tvořen jedním segmentově valenou klenbou zastropeným sklepem.