vodní mlýn

Mlýn je umístěn při hlavní cestě vlevo směrem k hradu. Jedná se o obdélnou stavbu, v přízemí zděnou a s hrázděným patrem. Orientován je štítem k cestě, na opačné straně bylo vodní kolo s náhonem. Kolmo k hlavní budově byly umístěny zděné hospodářské stavby – hamr a katr, ze kterých jsou dnes dochovány pouze relikty. Obytný dům je v přízemí zděný ze smíšeného zdiva, v patře hrázděný, v hospodářské části pak roubený. Výplň hrázdění je vyplétaná ze špánů s mazaninou a omítaná. Práh hrázděné konstrukce je okosen. Hlavní štítové průčelí směrem k cestě je tříosé, v patře jsou osy nepravidelné, analogicky je řešeno také protilehlé průčelí s tím, že zde bylo v přízemí zabudováno vodní kolo. Štíty domu jsou bedněné, z pravého boku jsou navíc otvory a podkroví částečně sloužilo také jako holubník. Levé boční průčelí má nepravidelné čtyři osy, do 3. osy zprava je vsazen hlavní vstup do objektu. Pravé boční průčelí má také čtyři nepravidelné osy, do středu je pak vložen nakládací vikýř se sedlovou střechou. Střecha domu je sedlová krytá vláknocementovými šablonami.