dům

Dům v řadové uliční zástavbě v severní uliční frontě západně od městského jádra. Jde o zděný patrový dům na hloubkové nepravidelně obdélné parcele. Střecha je sedlová, střešní krytina je plechová, hřeben je podélný s komunikací. Uliční průčelí je čtyřosé. Vstup do síně je v krajní západní (levé) ose. Vstupní dveře jsou dřevěné s nadsvětlíkem. Nadsvětlík je paprskovitě členěn na 5 dílů. Dveře jsou rámové, každé křídlo se čtyřmi čtvercovými kazetovými výplněmi, horní kazeta je prosklená. Ve třetí ose od západu vstup do provozovny. Vstupní dveře jsou novodobé, dřevěné dvoukřídlé s nestejnou šířkou křídel, s nadsvětlíkem. Rámové, horní dvě třetiny jsou prosklené osmi čtvercovými výplněmi. Fasáda je v celé ploše členěna rytou bosáží, nároží jsou v šíři jedné okenní osy akcentována bosáží s širší rytou linkou. Všechny otvory jsou ukončené mírným segmentovým obloukem. Jsou rámovány profilovanou šambránou. V supraportách a suprafenestrách otvorů v přízemí obdélné profilované výplně, nad nimi přímé římsy. Na tyto navazují podobně profilované obdélné výplně parapetních polí a parapetní římsy oken v patře. Objekt je ukončen profilovanou korunní římsou s úzkým vlysem zdobeným obdélnými a šestiúhelnými nestejně velkými obrazci. Okna jsou dřevěná, dvojitá, dvoukřídlá, ven - dovnitř otevíravá, osmitabulková. Provozovna v přízemí zaklenutá jedním polem plackové klenby. Vstupní síň je zaklenutá valenou segmentovou klenbou. Schodiště ve střední části domu je visuté víceramenné. V západní části domu sklep s půloválnou valenou klenbou.