dům

5-2411- 5 dům č.p. 241 v areálu bývalého jesuitského dvora Objekt v rybniční ulici u rybníka Barvíř, v jihozápadním cípu areálu jezuitského dvora. Volně stojící zděný dvoupodlažní dům jihozápadně od Jezuitského dvora, se kterým pravděpodobně provozně souvisel. Dům je štítově orientovaný ke komunikaci, s předzahrádkou, vstup do dvora je samostatnou zděnou bránou s brankou. Dvoupodlažní štítové průčelí má čtyři okenní osy, nad hlavní římsou je štít rovněž zděný, vodorovnými římsami dělený na tři pole, ve spodním jsou tři, pak dvě a v horním jedna okenní osa.okenní otvory jsou obdélné na výšku, s dřevěnými dvoukřídlými okny v líci zdiva. První patro je od přízemí oddělené štukovou mezipatrovou římsou, dále je štít ozdobený šesti bosovanými pilastry, které sahají přes obě podlaží až k mohutné, profilované hlavní římse. Dvorní průčelí je rovněž členěné mezipatrovou a podokenní průběžnou římsou v patře. Okapové průčelí západní je podepřené třemi opěrnými pilíři vyzděnými z pískovcových, pravidelných kvádrů, mezi opěrnými pilíři zachované před průčelí vysunuté těleso bývalé pece kryté pultovou střechou. V pravo od brány, mezi bránou a domem č.p. 240 archaické hospodářské stavení na p.p.č. 451.