Moravská zemská finanční správa

Objekt z prvního desetiletí 20. stol původně sloužil jako moravská zemská finanční správa. Jedná se o monumentální blok o dvou nárožích, jehož výrazná historizující průčelí používají k dekoraci neobarokní tvarosloví. Budova je v současnosti pětipatrová, šesté půlpatro vzniklo díky půdní vestavbě. Na prvním nádvoří se nachází zcela nevhodná novodobá železobetonová přístavba, která stojí přímo před historickou fasádou s okny. Při severní stěně téhož nádvoří byl druhotně osazen barokní portál z druhé čtvrtiny 18. stol., který pochází z Dietrichsteinského paláce, jehož stavbu v letech 1738 – 48 provedl F. A. Grimm, a který dříve stával na místě současné budovy. Formálním tvaroslovím (užitím motivu dvou váz s reliéfy, stejně jako girland nad nimi) s touto barokní památkou koresponduje i portál uzavírající druhé nádvoří, který však již pochází z doby novostavby. Je třeba upozornit také na poměrně intaktně dochované reprezentativní interiéry.