dům

Dům má pozdně gotické jádro, radikálně rekonstruován v 70. letech 20. století. Dům je řadový dvoupodlažní objekt s obytným podkrovím, postavený na zhruba čtvercovém půdorysu. Střecha je sedlová s hřebenem orientovaným kolmo k náměstí. Uliční průčelí je v přízemí prolomeno dvěma půlkruhovými oblouky podloubí s pohledově uplatněnými kamennými kvádry. Patro je čtyřosé, okna jsou dvoukřídlá, šestitabulková, osazená ve špaletě, novodobá. Ve štítě jsou dvě okna, shodné šířky, ale nižší, stejného členění. Mezi okny štítu je obdélné zrcadlo s vyžlabenými rohy. Okna jsou rámována plochými šambránami, jiné členící prvky na fasádě nejsou. Dvorní průčelí je bez členění, okna jsou shodná jako na hlavním průčelí, štít je opatřen prkenným obkladem. Střecha je kryta eternitem, na západní straně je prolomena jedním menším pultovým vikýřem. Podloubí je plochostropé s železobetonovým zastropením. Z něj je přístupný obchod v přízemí, který má tři novodobé výkladce. Vstup je segmentově zakončený, s ocelovými prosklenými dveřmi. Sokl je obložen travertinem. Vstupní prostor v levé části je zaklenutý dvěma poli křížové klenby se žebry, pravá část je plochostropá. V levé části se po schodech sestupuje do prostoru s valenou klenbou. Z něj je sedlovým portálkem přístupná valeně zaklenutá komora. Patro je novodobé, z rekonstrukce v 70. letech 20. století.