obytné stavení

Jedná se o přízemní dům s tradiční trojdílnou dispozicí chlévního typu. Světnice je roubená, obedněná, síň a chlév jsou zděné. Roubený věnec na dvorní straně je předsazený a na vykonzolovaných stropnicích tvoří kryté zápraží vstupu do síně. Vstup do chléva má kamenné ostění s rovným nadpražím, v něm je datace 1792 okolo tesané býčí hlavy. Chlév je zaklenut stájovými klenbami. Světnice a síň jsou novodobě rozšířeny o zděný druhý trakt - světnička je přízemní, v síňovém dílu je přístavba patrová s valbovou střechou. Hrázděný štít domu s ozdobným síťováním v poli mezi okny (2+1) je asymetricky protažen nad zděnou přístavbou. Ve středu hrázděného štítu je drobná nika se soškou Panny Marie, s konchou a profilovanou parapetní římsou. Ve štítu se objevuje vazba krovu, neseného dvojitou ležatou stolicí. Na střeše je pálená krytina.