fara

Uzavřený areál fary tvoří hlavní obytná budova a na ní navazující hospodářská budova tvořená dvěma křídly. Budova fary na obdélném půdorysu o sedmi okenních osách. V přízemí asymetricky ve třetí ose z leva prolomen pravoúhlý vstup zasazený do špalety, přístupný dvou ramenném schodišti. Tři střední osy jsou přes přízemí i 1. patro zdůrazněny mělkým rizalitem. Fasáda hladká členěna průběžným soklem a pravoúhlým okny s hladkou šambránou. Kordónová římsa odděluje první patro se shodnými architektonickými prvky. Boční strany fary bez okenních otvorů. Zadní trakt se stejným architektonickým členěním. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu v nárožích přecházející ve valbovou. K faře přiléhá na levé straně brána ukončená profilovanou římsou a sedlovou stříškou.