městský dům

1) dům 2) brána 1) dům Jednopatrový řadový zděný omítaný dům na obdélném půdorysu, částečně podsklepený, se sedlovou střechou, v okapní orientaci do ulice. Zdivo kamenné. Krytina pálená taška. Hlavní průčelí je asymetrické o 5 osách. Sokl hrubě omítaný, fasáda nad soklem je hladká, členěná profilovanou kordonovou římsou a v patře lisénami. V přízemí vlevo portál zaklenutý segmentem se štukovou profilovanou archivoltou se zvýrazněnými patkami a masivním vrcholovým klenákem v podobě konzoly. Nad průjezdem v patře fasádu doplňuje štuková výzdoba (květiny a girlanda s korunkou). V přízemí 3 okenní otvory, v patře 4 okna v profilovaných šambránach s vrcholovým klenákem. Výplně všech okenních otvorů jsou dřevěné umístěné v líci fasády. (Původně byla okna členěna do tabulek). Interiéry plochostropé. 2) brána Vpravo od domu brána do dvora - vjezd zaklenutý polokruhem, archivolta profilovaná s patkami a vrcholovým klenákem v podobě konzoly (shodná s portálem průjezdu). Brána zakončena omítanou balustrádou, pročleněnou trojicí pilastrů.