dům s bývalou zásobní zahradou a ohradní zdí

Zděný hladce omítnutý patrový částečně podsklepený dům je postaven na obdélném půdorysu orientovaném ve směru východ – západ pod sedlovou na východě zvalbenou střechou krytou pálenými bobrovkami dvojitě na řídké laťování. Na západě je přistavěn k jízdárně a na východě má přízemní přístavek pod pultovou střechou, se sklonem k jihu, se stejnou krytinou. Hlavní severní průčelí je třináctiosé dělené na 4+1+2+1+5 os, přičemž těch posledních 5 os (9. až 13. osa) se obrací do Očkovy ulice, ostatní do prostranství před kostelem sv. Václava. Průčelí je členěno soklem, kordonovou a korunní římsou a zhruba ve středu (v 6. a 7. ose) rizalitem, který je zároveň honosným portálem. V přízemí jej tvoří obdélná široká brána se čtvrtkruhy vybranými odsazenými horními rohy, v níž jsou osazena repasovaná dvoukřídlá levá dovnitř otvíravá rámová vrata o čtyřech výplních, v jejichž v dolní západní části je zřízena dovnitř otvíravá levá branka. Po stranách brány jsou mohutné bosované pilastry, které v patře nesou dvojice toskánských pilastrů na soklech o výšce parapetu, které pouze nad sebou nesou úplné kladí, jehož římsa je součástí velkého krepovaného segmentového okřídleného frontonu, v jehož poli ve vystouplém zrcadle je letopočet: „MCMVIII“. Za segmentem stejně vysoká atika s postranními podstavci původně s vpadlými obdélnými zrcadly. Mezi dvojicemi pilastrů jsou dvě okna. Okna průčelí jsou dnes zdvojená čtyřkřídlá (v přízemí šestitabulková opatřená mřížemi, v patře desetitabulková, v 5. a 8. ose sdružená) dovnitř otvíravá, osazená do špalet s šambránami s ušima a kapkami a v patře s podokenními římsami. V 9. až 13. ose jsou okna podobná, ale dvoukřídlá čtyřtabulková. Před nedávnou výměnou okna lícovala s fasádou. Ve 13. ose v přízemí jsou dveře a nad nimi oválné okno, obé osazeno do špalet s šambránami a lištou, u dveří s ušima. Na východě průčelí rozšiřuje o něco nižší severní patrové průčelí přízemního přístavku, kde patro je severní zeď půdy pultové střechy. Průčelí je členěno soklem, pásovou kordonovou a fabionovou korunní římsou, blízko jediného otvoru je ve třetině délky mělce pravoúhle odsazeno. Tím otvorem na západním kraji jsou v přízemí dvoukřídlé levé dovnitř otvíravé rámové dveře o šesti výplních (dvě nízké horní jsou zasklené a nahrazují tak nadsvětlík) osazené ve špaletě segmentem zaklenutého ostění. Jižní dvorní průčelí je též třináctiosé dělené v rytmu 1+4+1+1+2+1+2+1. Horizontálně je průčelí členěno soklem a korunní římsou, okna ve 2. až 5. ose jsou stejná jako v 9. až 13. ose hlavního průčelí, v 6. až 13. ose a jako v 1. až 8. ose hlavního průčelí. Okna v přízemí mají jednodušší šambrány – bez uší s kapkami. Před 1. až 5. osou je asi 2 m vysoká hladce omítnutá raženými pálenými taškami krytá zeď, která je před 4. osou přerušena brankou a na západní straně se zvyšuje tvoříc zde i zábradlí schodišti vedoucího ke dveřím do patra v 1. ose, nad nimiž je okénko sloužící jako nadsvětlík. Ve 4. ose v přízemí jsou místo okna dveře v šambráně s ušima. Mezi 5. a 6. osou je v patře malé úzké okénko a pod ním v přízemí v hluboké špaletě dovnitř otvíravé rámové dveře o čtyřech výplních. V 6. ose jsou v přízemí ve stejně hluboké špaletě dvoukřídlé dovnitř otvíravé levé rámové dveře o šesti výplních (z nich dvě horní zasklena s mříží) s nadsvětlíkem o dvou tabulkách, dnes jsou v líci fasády opatřeny mříží. V 7. ose je obdélný otvor brány bez vrat otevřený do v půdorysu oválného průjezdu, v jehož stěnách jsou čtyři půlkruhové niky zaklenuté konchami s archivoltami dosedajícími na patní římsy. Brána je opatřena portálem ze dvou toskánských pilastrů, které nesou v místě parapetů krepovaný vlys, jež je nad pilastry završen reliéfy poměrně nízkých obelisků. Mezi nimi sdružené okno patra, jehož šambrána nemá uši opatřené kapkami, ale má po stranách volutová křídla zakončená nahoře u uší šambrány svým uchem s kapkou. Okno v 11. ose je v přízemí dnes nahrazeno typovými pravými dovnitř otvíravými dveřmi v ocelové zárubni. Okna ve 12. a 13. ose v přízemí jsou dnes bez šambrán. Okno ve 13. ose je i nižší. Mezi 9. a 10., 11. a 12. a mezi 12. a 13. osou jsou v přízemí jakési „opěrné pilíře“ (první mohutný pilíř je z režného cihelného zdiva, další jsou ploché omítnuté. Druhý pilíř je proražen úzkým okénkem). Na východě doplňuje průčelí tříosé průčelí přízemního přístavku se třemi plechovými dveřmi – jednokřídlými (ty dnes chybí) mezi dvěma dvoukřídlými, nad dveřmi nízká okénka. Východní průčelí budovy i jejího přístavku je bez otvorů. Před jižním průčelím se nachází rozsáhlá plocha, dnes v západní polovině vyasfaltovaná a ve východní vybetonovaná. Původně byly tyto poloviny odděleny zdí. Další zeď oddělovala z východní poloviny na severu zhruba jednu čtvrtinu, ve které byl dvůr domu č. p. 5. V jižní větší zbylé části byla zásobní zahrada zámku, při jejímž jižním kraji jsou dochovány relikty objektů (nejspíše skleník a obydlí zahradníka), z nichž zbyla cihelná hrubě omítnutá ohradní zeď s korunou, krytou na plocho kladenými cihlami.