zemědělský dvůr zv. Dobiášův

1) kolna 2) špýchar 3) stodola I. 4) stodola II. 5) hospodářská budova I. 6) hospodářská budova II. 7) obytné stavení čp. 1 8) ohrazení dvora s 2 branami a) brána I. b) brána II. 9) milník 10) kolna II. Areál hospodářského dvora čp. 1, zv. Dobiášův, vpravo hlavní silnice ve směru Plzeň-Nepomuk. Areál sestává z empírové kolny, špýcharu, stodoly I., stodoly II., hospodářské budovy I., hospodářské budovy II., obytného stavení čp. 1, ohrazení dvora se 2 branami, milníku a kolny II. Půdorysně symetrická dispozice budov kolem téměř čtvercového dvora, narušená pouze obytným stavením. Při severní a jižní straně shodně řešená podélná hospodářská stavení s vyšší štítovou střední částí. Ve středu západní strany sýpka s postranními stodolami. Ve středu dvora dvě samostatně stojící kolny. K severní straně pak novodobé válcové cihelné silážní věže a otevřený novodobý přístřešek. Při východní straně k silnici oplocení s cihelnými hranolovými pilířky s laťovým plotem. V oplocení vloženy dvě brány. Milník při silnici u severovýchodního nároží areálu.