konvent kapucínského kláštera

Konvent stojí východně od zámku, za domem čp. 2. Jedná se o zděnou patrovou nejspíše částečně podsklepenou čtyřkřídlou hladce omítnutou budovu pod valbovou střechou, která byla kryta pálenými bobrovkami (jižní a východní křídlo dvojitě na řídké laťování, severní a západní křídlo na laťování husté). Byla postavena ze smíšeného zdiva na zhruba čtvercovém půdorysu. Fasády jsou členěny jednoduchým soklem a fabionovou korunní římsou, která na jižním průčelí schází a na východním je pouze nad 8. okenní osou. Okna jsou většinou dvojitá dvoukřídlá čtyřtabulková dovnitř otvíravá osazená do špalet (v současnosti bez šambrán), v přízemí jsou opatřená mřížemi z doby užívání objektu armádou, v patře mají mříže pouze některá. Západní vstupní průčelí má v přízemí sedm oken a v patře osm, které nejsou ve stejných osách. Vstupní dveře jsou v přízemí úplně vpravo zakryté dlouhou přízemní chodbou pod pultovou střechou, která vede podél severního průčelí kostela sv. Václava. Chodba má na severní straně tři okna, na straně západní vstup osazený dvoukřídlými levými dovnitř otvíravými rámovými dveřmi se čtyřmi výplněmi. Nad chodbou v krátkém úseku mezi průčelím a odsazením presbytáře je vestavěna oratoř s jedním oknem. Severní průčelí je ve středu rozděleno „prolukou“, která sahá až k chodbě, na kterou se zde omezil interiér severního křídla. Čelo „proluky“ je bez otvorů, v bocích je v patrech po okně. Západní část má v patře čtyři okna pravidelně rozmístěná, v přízemí jsou tři mimo osy těch v patře. Pod 1. a 3. oknem jsou nízká zakrytá okénka od sklepa. Východní část je pravoúhlým odsazením východní poloviny rozdělena. Obě půlky mají v patře zhruba v ose po okně, západní má v ose okno i v přízemí, obě půlky mají v přízemí po dalším nízkém okně na západní straně, to ve východní půlce je těsně u odsazení a má původní mříže. Při východním nároží východní půlky je umístěn přízemní přístavek na obdélném půdorysu pod pultovou střechou, která je kryta pálenými bobrovkami na husté laťování a s dvoukřídlými pravými ven otvíravými rámovými dveřmi se šesti výplněmi v severním průčelí. Východní průčelí je osmiosé (7+1 osa) přičemž v 5. ose v patře jsou dvě okna. Mezi 6. a 7. osou je ve střeše sedlový vikýř s nákladovým otvorem. Jižní průčelí je východně od středu rozděleno přízemním rizalitem pod pultovou střechou navazující na střechu křídla. Západní část je šestiosá, okna v patře jsou ve 2., 3., 4. a 6. ose, v přízemí jsou okna mezi 2. a 3. osou a zhruba v ose 4., v 1. ose je okno slepé, v 5. ose je okno mezi podlažími a pod ním nízké okno pravděpodobně od sklepa. K západnímu boku rizalitu je přistavěn zděný přístřešek s velkými otvory na západě a jihu, pod pultovou střechou se spádem k západu, dnes bez krytiny. Východní část má tři okna v patře a v přízemí je má pod 1. a 3. oknem patra. Nad místem mezi 1. a 2. oknem prochází zde střechou vysoký tahový komín. Čtyři křídla budovy uzavírají rajskou zahradu kláštera, do které se jednotlivá křídla obracejí svými průčelími. Jižní průčelí severního křídla je šestiosé, v patře má okna, v přízemí ve 2. až 5. ose jsou arkády zaklenuté plnými oblouky dosedajícími na pásové patní římsy, jejich otvory jsou vyplněny „továrními“ okny o desíti tabulkách katedrálního skla a mají zděný parapet. 1.a 6. osa je zakryta chodbami přistavěnými k přilehlým průčelím. Východní průčelí západního křídla a západní průčelí východního křídla jsou v patře čtyřosá, v přízemí mají přistavěny chodby pod pultovými střechami krytými pálenými bobrovkami dvojitě na řídké laťování. Chodby jsou osvětleny trojicí dlouhých oken. Ve východním průčelí západního křídla mají pevná okna o 7x2 tabulkách, přičemž uprostřed prostředního okna byly dveře. V západním průčelí východního křídla jsou okna chodby vyzděna z luxferů. Severní průčelí jižního křídla má v patře pět oken a v přízemí (mezi přistavěnými chodbami k přilehlým průčelím) okna čtyři, která nejsou v osách oken horních.