oplocení II. s branou

Oplocení uzavírá malé prostranství před západním průčelím lobkowiczké hrobní kaple. Tvoří jej na západě dvě a na severu tři pole plotu neseného pásově bosovanými pilíři stojícími na soklech a zakončenými profilovanými římsami krytými prejzy. Mezi sokly pilířů jsou podezdívky polí kovaného železného mřížového v podstatě secesního plotu s rámy tvořenými dvojicemi hranolových prutů, spojených malými rosetami, v polích těchto rámů je mříž neorenesančního vegetabilního ornamentu. Na severní straně je prostřední pole plotu nahrazeno stejně utvořenými mřížovými dvoukřídlými levými dovnitř otvíravými vraty. Na jižní straně je plot nahrazen cihelnou hladce omítnutou zdí s velkými hrubě omítnutými obdélnými zrcadly, která je ve středu přerušena vyšší edikulou. Tu tvoří dva pásově bosované toskánské pilastry nesoucí plný oblouk završený neúplným segmentovým okřídleným frontonem, v poli konchou zaklenutá nika s profilovanou šambránou. Jižní část západní strany prostranství uzavírá přízemní přístavek domu čp. 5.