lázeňský dům Brno

Průčelí je třípatrové, tříosé. Na vysoké podezdívce s cimbuřím nahoře, za nímž je terasa, na níž zprava vedou schody. Okna zvýšeného přízemí se záklenkem sedlovým, včetně středního vchodu, s přetinavými motivy vytaženými v omítce. Okna 1. patra jsou segmentová, okna 2.- 3. patra jsou obdélná, mimo dvou středních okének ve 3. patře, ve tvaru mírně lomeného oblouku. U středního okna 1. patra je na velkých krakorcích balkon se zděným zábradlím s lineárními motivy trojlistu. Z tohoto balkonu vyrůstají sloupky, takže tvoří vlastně malou lodžii, na sloupcích a na bočních krakorcích je podélný balkon - lodžie v úrovni 2. patra, jenže, v šíři celého průčelí. Ve 3. patře vyznívá balkonem se zděným zábradlím s křivkovými přetínavými motivy. 3. patro má v nárožích osmihranné věžičky se strmou stanovou střechou, uprostřed se tyčí štít se zalamováním na způsob cimbuří. Ve štítě nahoře je okénko s lomeným záklenkem. Krytina je tašková. Barevnost budovy je převážně žlutá, plastické články jsou světlejší, přizemní trasování je růžové.