kostel sv. Václava

Jedná se o jednolodní stavbu s transeptem a užším, pravoúhle ukončeným presbytářem. Hlavní průčelí ovládá předsunutá věž s portikem neseným dvěma pilíři a završeným štítem s projmutými křídly. Ve štítě je reliéfní busta sv. Jana Křtitele. Půlkruhový vstup je rámovaný reliéfy dvou andělů. Průčelní fasáda je dekorována figurálními mozaikami. Boční průčelí jsou prolomena vysokými, elipticky ukončenými okny. V průčelí transeptu, završeného štítem, je portikus nesený toskánskými pilíři. Interiér: Podvěží a levá kaple je zaklenuta valeně se styčnými výsečemi. V kapli je kamenná menza a po stranách nástěnné malby andělů. Loď stejně jako ramena transeptu a kněžiště jsou zaklenuty valenou klenbou nesenou pilastry s toskánskými hlavicemi. Pravoúhlé užší kněžiště je odděleno triumfálním obloukem. V jeho vrcholu a na stranách jsou nástěnné malby. Na západě vstupuje do lodi kruchta nesená krakorci a s reliéfy hudebních nástrojů v poprsni. V patře se kruchta otvírá mohutným obloukem zdobeným malbami. Po stranách kruchty jsou rovněž pole s nástěnnými malbami - evangelisté se svými symboly.