sýpka

Samostatně stojící patrová sýpka z lomového kamene má obdélný půdorys, je zastřešena sedlovou střechou a je kryta pálenou bobrovkovou krytinou na korunu. V střešních podélných rovinách jsou umístěny vikýře tzv. volská oka. Na východní straně jsou tři, na západní zrádně čtyři. Na štítových fasádách sýpky se dochovaly zbytky – fragmenty barokních psaníčkových sgrafit ve velmi špatném stavu, více na jižní fasádě. Před částí východní fasády byl situován zděný přístavek s pultovou stříškou, který se již nedochoval, neexistuje (při reidentifikaci přístřešek existoval, jednalo se o objekt s pultovou střechou ve velmi špatném stavu, který nebyl předmětem památkové ochrany) Jižní dvouetážový štít sýpky je v patě štítu barokně zaoblen (mírně volutově) a je předělen na dvě etáže cihelnou římsou se zubořezovitě kladenými cihlami tvořící tři pásy. Mezi římsami je trojice jednoduchých cihelných lizén. Mezi pilastry jsou obdélné větrací průduchy. Severní volutový štít je dělen na tři etáže a je zakončen srdcovitým štítovým nástavcem. Spodní etáž je členěna třemi cihelnými lizénami a prostřední jedním. Jednotlivé etáže jsou od sebe děleny cihelnými římsami se zubořezovitě kladenými cihlami a s přesahem. Sýpka je členěna sýpkovými okny v segmentovém širokém záklenku.