fara

Patrový dům s valbovou střechou krytou plechem. Objekt je zděný převážně z kamene. Nároží je z kamenných kvádrů. Fara má průčelí o pěti a čtyřech osách. Hlavním průčelím je to severní, které je členěno soklem, dvěma podokenními, kordonovou a podokapní římsou. Přízemní část tohoto průčelí má pásovou rustiku, zatímco patro je hladké. Pod okny rámovanými profilovanými šambránami jsou parapetní výplně. Okna jsou dvoukřídlá s nadsvětlíkem a jsou zasazena v původních rámech s kováním. Na střední ose v přízemí se nachází vstup. Portál tvoří edikulový rám s naddveřní římsou nesenou dvojicí volutových konzol. Východní průčelí fary je členěno stejným způsobem. V přízemí je v druhé ose zleva boční vstup kamenným portálem s dveřmi typově shodnými s hlavními. V druhé ose zprava v patře je slepé okno. Jižní průčelí člení pouze podokapní římsa. V patře je v druhé ose zprava slepé okno stejně jako v průčelí východním. Na střední ose je původní otvor zazděn a místo něj se zde nachází čtvercové okénko. Západní průčelí je nečleněné a bez otvorů. Původní otvory ve štítové zdi jsou zazděné.