tvrz

Objekt téměř čtvercového půdorysu dosahující rozměrů 13x20m v sobě uchoval celou původní gotickou tvrz. Má mansardovou střechu, výrazně přesahující jeho patro, nesenou trámy, kterou zdobí několik romantizujících vikýřů s jehlancovými stříškami, navozujících dojem střešních věžiček. Obdélná okna, původně zasazená v líci fasád a dělená na kříž, byla v nedávné době vyměněna a do původních okenních otvorů byla zasazena okna nedělená. V hlavních průčelích, ve znatelné starší části objektu, jsou tři okenní osy. Přístavky v bočních průčelích jsou členěny různě. Nároží stavby a vstupy jsou bosovány, okna lemovaly maltové rámy. Nové přístavby v severním a jižním průčelí mají v patře verandy (výrazné použití dřevěných konstrukčních a architektonických prvků), v severní z nich byla umístěna zimní zahrada. Na fasádě bylo použito do nik i několik druhotných kamenických děl. Starý vstup od severu byl při přestavbě v 19. století zrušen a nahrazen půlkruhovým schodištěm v jižním přístavku.