stodola

Navenek patrová budova se sedlovou střechou má v dlouhém dvorním průčelí symetricky umístěny (ne zcela na krajích) dva postranní rizality, v každém osazena dvoukřídlá velká a široká vrata. Vrata mají segmentový záklenek, nad nimi vždy šest strmých vysokých větracích okének střílnového typu. Úseky stěny mimo rizality členěny výraznými pilíři, mezi nimi v přízemí dvojitá obdélná okna se segmentovými záklenky, v patře (bez oddělení kordonem nebo římsou ) vždy několik úzkých větracích okének jako nad vraty- většinou čtyři, u okrajů po dvou. Vše z cihlového zdiva, plastické články režné. Západní štít šířkově členěn lisénovými rámy na tři široká pole. V pravém z nich další vrata do stodoly, ostatní stěna členěna svislými úzkými průduchy. Ve středním poli nahoře okno poměrně věrně kopírující zalomení štítu je opatřeno stabilní mříží z pálené hlíny. Horní díl lisénového rámu je členěn konzolkami na způsob obloučkového vlysu.