měšťanský dům s dvorními křídly

Třípatrový řadový palác s klasicistním průčelím bohatě členěným málo obvyklými kompozičními prvky. V přízemí vyniká pískovcový portál. Dispozice paláce zdánlivě hloubkový čtyřtrakt se schodišťovou síní v druhém traktu zprava, klenutou oválně valeně s pětibokými výsečemi. Síň ústí do dvora užším průjezdem vedle schodiště, klenutým křížově do pasů. Síň bývala původně širší, sousední úzký trakt na levé straně byl vložen dodatečně, jak nasvědčuje levá patková část klenby původního prostoru. K nové dělící zdi byly v síni pro ucelení prostoru vytvořeny snad kašírováním patky a výběh až do poloviny rozpětí tmavého užšího prostoru. V bočních krajních traktech se nachází vpředu prostory polokruhově valeně klenuté bez výsečí. Na levé straně je prostor trochu nižší, než předložený trakt. První patro plochostropé, jádrem dispozice je schodišťová síň. Ve dvoře bezprostředně za budovou na pravé straně dvoupatrové křídlo v přízemí s křížovými klenbami. Dále ve dvoře vpravo dvoupatrová, vlevo a vzadu příčně křídla třípatrová, střed přízemí halou s terasou železobetonové konstrukce. Zatímco křídlo na pravé straně je v přízemí klenuto do travers, další křídla jsou plochostropá. Všechna mají tovární charakter.