fara

Původní stav: Volně stojící, v přízemí zděná a v 1.patře hrázděná, omítaná jednopatrová budova má 5 x 2 okenní osy. Mansardová střecha je kryta břidlicí. Vstupní šířkové průčelí je děleno soklem, širokou plackou, mezipatrovou římsou, hlavní římsou a svisle pásově rustikovanými lizénami přes roh i mezi 2. a 3. a 3. a 4. osou. Mezi nimi jsou vloženy ploché obdélné výplně s čtvrtkruhově vykrojenými rohy a zasazena obdélná okna, v líci v šambránách s ušima a rámovací lištou. V přízemí nad okny a v 1.patře v parapetech jsou obdobné ploché výplně, ale naležato. Střední osu přízemí tvoří vstup s několika schůdky. Postranní části kamenného ostění končí římsovými úseky, nadpraží má tvar trojlistu a nad ním, ve vlastní šambráně přesahující až do pásové římsy, je rovněž trojlaločně zakončený světlík. Levé boční průčelí má v přízemí stejné členění, 1.patro je otevřeno dvěma, již jen dvoukřídlými okny bez dělení, je nověji hladce omítnuto, pravé boční průčelí má přízemí bez oken a 1. patro se 2 okny, řešenými jako ve vstupní frontě. Dozadu do dvorce, má fara v 1.patře bedněnou pavlač se 3 okny, na níž je směrem ke hřbitovu umístěn záchod. Na opačné straně nedosahuje pavlač až k rohu budovy a v přízemí i v patře zůstává nekryté jedno okno v hladké omítce. Pod pavlačí se nachází dveře z průchodní chodby. Nad vstupními dveřmi je vyznačeno původní č.p. 1. Současný stav: Z původního objektu fary zbylo pouze přízemí. Hodnotná hrázděná část byla snesena včetně dřevěné pavlače. Bylo vystavěno nové patro z pórobetonových tvárnic, proveden nový krov i střecha, u které již nebyl dodržen původní tvar. Krytina je nová, betonová, šedočerné barvy, také okna jsou v celém objektu nová, dřevěná, dvoukřídlá, dělená na osm tabulí, odsazená od líce fasády. Z hospodářského objektu zbyly pouze obvodové zdi.