vila

Volně na svahu stojící, v zahrádce umístěná přízemní budova s vysokým soklem, založená na čtvercovém půdorysu, s lehce - o půdní polopatro - převýšeným uličním traktem, který má jednotné architektonické členění. Průčelí obrácené do ulice je trojosé, boční části uličního traktu jsou jednoosé. Průčelí jsou lemována širokými pilastry s římsovými hlavicemi. Na pilastry dosedá profilovaná korunní římsa, která je na pravém bočním průčelí roztržená a pokračuje také na zadním traktu budovy. Okna dosedají na rovnou průběžnou parapetní římsu. Završena jsou dekorativní suprafenestrou s rovnou nadokenní římsou a vykrajovanou rýhovanou nadokenní výplní, přes kterou je vetknut klenák. Parapetní římsa je rovná a spadá z ní plastická vykrajovaná výplň s kapkami a naznačenými konzolami. Střecha uličního traktu je sedlová, ve štítech jsou prolamována menší okna. Na pravé boční fasádě je jednoduchý trojúhelný štít, na levé je štít dekorativně vykrajovaný a završený je úsekem kladí se segmentovým frontonem. Ve vlysu, lemovaném triglyfy, je umístěn plasticky nápis 1903. Před ústřední osou je vyzdvižena nízká terasa, krytá dřevěným vyložením štítu sedlové střechy s polovalbou. Ve štítu je prolomeno půdní okno a štít po stranách doprovází nová střešní okna. Na uliční straně je dům ohrazen zídkou s výškově odstupňovanými úseky. Vstup do zahrádky vymezují dva pilíře, na levém z nichž je umístěna váza s píšťalami. Pilíře svírají hodnotnou kovanou dvoukřídlou secesní mřížovou branku. materiál: cihelné zdivo, hladká omítka barvy lomené bílé (základní plocha), růžovobílé (plasticky vystupující články: pilastry, suprafenestry, parapetní výplně), starorůžové (sokl); krytina: taška