dům

Jednopatrový dům č. p. 199 tvaru podobného čtverci, stojí při severní hranici pozemku a je zakončen sedlovou střechou s krytinou typu bobrovka režné barvy. Ve střešní hladině se nachází jeden komín a kominický výlez. Uliční průčelí je v obou patrech pětiosé, přičemž mimo dvě v přízemí, které jsou dveřní, jsou osy okenní. Horizontálně je členěno profilovanou mezipatrovou a podokenní římsou, na kterou navazují profilované štukové rámy oken v patře. V přízemí okna a dveře lemovány hladkými ustoupenými šambránami. Venkovní okna jsou dřevěná, hnědá, dvoukřídlá, otevíraná ven. Vnitřní okna jsou bílá, dřevěná, otevíraná dovnitř. První okno zleva v přízemí je částečně zazděné, nečleněné, dřevěné, hnědé barvy. Fasáda je hladká, černá ve spodní části, pravděpodobně bílá až k mezipatrové římse, zbytek fasády je béžový. V přední části přízemi je jedna obytná místnost a koupelna V zadním traktu přízemí byla pekařská pec i s čelní stranou. Do druhého patra je přístup po dřevěném schodišti, Z druhého patra je vstup do krovu.