dům

Jednopatrový dům č. p. 234 stojí při jižní hranici pozemku u chodníku a je zakončen sedlovou střechou s krytinou režné barvy. Ve střešní hladině se nachází jeden komín a kominický výlez na uliční i dvorní straně. Uliční průčelí je v obou patrech tříosé, přičemž mimo levou v přízemí, která je dveřní, jsou ostatní osy okenní. Okna jsou špaletová, dvoukřídlá, nečleněná, původně pravděpodobně bílé barvy, parapet tvoří pozinkovaný plech. Horizontálně je uliční průčelí členěno pásy a profilovanou cihelnou římsou. V meziokenním pásu jsou v úrovni os umístěna pole se stylizovaným sluncem. V přízemí je celý dům protnut segmentově sklenutou chodbou, kterou se vychází do dvora. Po pravé straně jsou obytné místnosti. Do patra vede točité kamenné schodiště, nad každým stupněm je na zdi řada z hnědých obkladových dlaždiček, který na zdi vytvářejí dojem schodišťových stupňů. V prvním patře se nacházejí tři obytné místnosti. Přičemž třetí „za“ schodištěm byla přistavena později, protože na stavebních plánech se v místě nacházel balkón. Téměř ve všech místnostech je zachována prkenná podlaha. Za kuchyní ve dvoře, v místech kuchyňského okenního otvoru, se nachází moderní přístavba. V severní straně pozemku je dochováno hospodářské zázemí zahloubené do skály. Interiéry objektu prošly necitlivou modernizací pravděpodobně ve 3. třetině 20. století.