obecní spořitelna

Jedná se o dvoupatrový řadový dům. Hlavní průčelí má v patře šest a v přízemí pět os. Střední osu v přízemí tvoří hlavní vstup do objektu. V přízemí po stranách vstupu jsou umístěny čtyři velké okenní otvory. V patrech se pak nalézá vždy šest menších okenních otvorů. Průčelí je zakončeno zděným vikýřem nad korunní římsou, který protínají čtyři okenní osy. Hlavní vstup do objektu je krytý odstupňovanou deskou a je tvořen dvoukřídlými dveřmi s mříží. Mříž je instalována také na okenních otvorech v přízemí. Zbytek fasády je členěn horizontálně, a to římsami vyčleňujícími parapetní a nadokenní části fasády. V úrovni prvního patra nad hlavním vstupem se nacházejí kamenné reliéfy alegoricky zobrazující činnosti spojené se spořitelnou (pro níž byl dům postaven) – horník, zemědělec apod. Fasáda domu je pokryta vrstvou reformní omítky typickou hlavně pro meziválečnou architektonickou tvorbu. Za hlavními dveřmi vede do budovy schodiště, kdy v horní části jsou po obou stranách dochovány otvory se zlatou stylizovanou mříží. Prostor schodiště ústí do vstupní haly, kde se po levé straně nachází mramorová deska se zlatým nápisem a vchod do zasedací místnosti. Ta je celá vyvedena v dřevěném obkladu, dřevěné jsou i dveře. Po pravé straně od vstupního schodiště se nachází vchod do kancelářských prostor. Vstupní prostor je od hlavní haly oddělen sloupovím. Na zadní stěně je zachovaná barevná mozaika se znakem města Roudnice nad Labem. Za prostorem pokladny se nachází schodiště vedoucí do trezoru. Openspace „odděluje“ od středu haly na levé a pravé straně dvojité sloupoví, v jehož středu je původní topení se stylizovanou zlatou mříží. Prostor hlavní haly je prosvětlen světlíky ve stropě. Stěny jsou, mimo mozaiku, monochromní bílé.