zahrada

Svažitá parcela domu č. p. 1414 je v současnosti téměř obdélníkového tvaru s delší stranou v ose jih-sever, s trojúhelníkovým cípem v severozápadním rohu. V době výstavby domu k němu patřily i pozemky severně od dnešní parcely. Na jižní polovině parcely stojí dům, v jehož nejbližším okolí je zatravněná plocha a na západní a východní straně vzrostlé stromy. Betonová příjezdová cesta východně od domu je na stranách ohraničena vysokými betonovými obrubníky s barevnými oblázky. Zahrada v severní polovině parcely je kvůli svažitosti terénu členěna systémem nízkých betonových teras, jenž jsou svým řešením totožné s podezdívkou plotu. Při severním okraji zahrady je postaven nový skleník. Oplocení západní a jižní hranice parcely se skládá z betonové podezdívky, která z velké části drží vyvýšený terén zahrady oproti prostoru ulice. Pohledová strana podezdívky (směrem z ulice) je plasticky ztvárněna do podoby bosáže s výrazně vystouplou střední částí jednotlivých prvků. Horní část oplocení tvoří obdélné rámy s výplní z pletiva, které jsou napevno uchyceny na subtilních kovových sloupcích kruhového průřezu. Branka se symetricky dvoukřídlými vraty na jihovýchodní hranici parcely je kovová rámová konstrukce s výplněmi totožnými s horní částí plotu. Podél celé jižní části oplocení je vysazen živý plot dosahující stejné výšky.