fara

Fara je jednopatrová, obdélného půdorysu, krytá valbovou střechou. Hlavní průčelí o pěti a boční o dvou okenních osách, vstup na střední ose velkým pravoúhlým portálem s výraznou římsou nesenou volutami s rostlinným ornamentem. Po jeho stranách navazují široké svislé lizény, probíhající po celou výšku budovy, čímž je zároveň akcentována střední osa průčelí. Horizontálně plochu fasády rozděluje parapetní římsa oken v patře a mělká vpadlá pole s půlkruhovým záklenkem oken v přízemí. Korunní římsa je mírně vysazená. Okna jsou pravoúhlá dvojitá, s rámy zasazenými na vnější a vnitřní straně do líce zdiva, v patře rámovaná plochými šambránami. Na dvorní straně portál průjezdu jednoduchý se segmentovým záklenkem rovněž rámován plochou šambránou.