lázeňský dům Zelený kříž/Split

Dvoupatrový nárožní dům o devíti okenních osách, s mělkým středním rizalitem v šíři tří os, je krytý sedlovou taškovou střechou, opatřenou vikýři. Průčelí v přízemí člení ploché bosování, do něhož jsou vložena jednoduchá pravoúhlá okna a v ose rizalitu hladký portál se stlačeným půlkruhovým záklenkem opatřeným ve vrcholu klenákem. Hladké 1. patro člení na nárožích ploché pilastry sahající až k hlavní římse. Okna, spočívající na průběžné podokenní římse, mají v rizalitu trojúhelníkové nadokenní římsy, na křídlech jsou nadokenní římsy rovné. Okna 2. patra jsou vložena do jednoduchých rámů a mají rovné římsy. Rizalit je ukončen tympanonem. V 1. patře je v ose rizalitu umístěn balkón, nesený dvěma kamennými konzolami. V severním dvorním křídle je fasáda členěna výraznou kordonovou římsou, okna jsou pravoúhlá, v dvorní části jsou v ploše vyvedené šambrány a římsy. Do dvora je situovaná pavlač s kovovým zábradlím. Severní dvorní křídlo je kryto sedlovou střechou s třemi páry vikýřů.