kostel sv. Antonína Paduánského

Je podélného typu, jednolodní orientovaný, s hranolovou věží umístěnou v ose před západním průčelím, na východním konci je k trojboce uzavřenému presbyteriu připojena sakristie. Kněžiště je navenek stejně vysoké jako loď, ale užší. Rozdíly v šířce jsou vyrovnány plynulým, v půdoryse čtvrtkruhovým vybráním po jeho obou stranách. Sakristie má půlkruhový závěr a je nižší. Kostel zakrývá strmá valbová střecha s námětky pokrytá eternitovými šablonami. Stanová stříška věže je pobita plechem stejně jako široká úžlabí střech. Stěny jsou zevně členěny lisénovými rámci barokního typu, pod profilovanou korunní římsou nověji upravenými ve zploštělý motiv obloučkového vlysu. Loď osvětlují z obou stran tři stejná oblouková okna, kněžiště je z každé strany opatřeno podobným, ale menším oknem, výplně všech tvoří novější vitraje. V ose obou stěn lodi byl pod oknem umístěn boční vchod – obdélný, v prostém barokním ostění, oba vchody shodné tvarem i velikostí. V současné době byly otvory zazděny v líci ostění. V jižním boku kněžiště je nízký boční vchod, obdélný, v hluboké segmentové špaletě. V okosených stěnách kněžiště jsou kruhová okénka, dřevěné rámy imitují sdružená románská okénka s rozetkou nahoře, zasklena jsou novějšími vitrajemi. Do sakristie vede z jižní strany obdélný vstup, prostor je osvětlen dvěma drobnějšími, obloukem ukončenými okny v závěru. Před západní průčelí kostela předstupuje v celé své hmotě věž čtvercového půdorysu, jenž loď výrazně převyšuje, dvě horní etáže nad průběžnou korunní římsou se zaoblenými rohy. Ve spodní části věže je v přízemí z jižní strany obdélný vchod přístupný po několika kamenných stupních, v prostém barokním ostění do předsíně a na schodiště do kůru a krovu lodi, v západní straně obloukem ukončené okno se zdobnou mříží. V 1. patře směřují do tří stran oblouková okénka. Nad římsou ve 2. patře po kruhovém okénku v každé stěně a nad další římsou jsou ve 3. patře do všech čtyř stran obloukem završená žaluziová okna, nejvýše pod korunní římsou po kruhovém okénku. Střecha věže vrcholí zdobným patriarším křížem. Interiér: půdorysně jednoduchý prostor je plochostropý, s voutou nad jemnou římsou. Stěny člení sokl a lisénové rámy, v presbyteriu se zaoblenými rohy, rámována jsou také výše situovaná okna. Vítězný oblouk je zaklenutý stlačeným obloukem s nevýrazným rámem. V západní straně lodi je umístěn kůr nesený čtyřmi kruhovými sloupy s entasí, ohrazený klasickou dřevěnou balustrádou, půdorysně mírně prolamovanou. Kamenné desky a dlaždice zůstaly na podlaze dochovány pouze v částech, zbytek je doplněn keramickými dlaždicemi.