obytný dům

Dům čp. 251 je situován v historickém jádru města, v ulici Přemysla Otakara II. směřující do náměstí Jana Žižky z Trocnova. Z urbanistického hlediska v rámci historické zástavby a ve stavebně historických souvislostech dané lokality má tato stavba velký význam. Předmětný dům je klasicistním stavením z druhé poloviny 19. století s klenbami ve všech místnostech (plackové a segmentové klenby). Důležitou součástí stavby je středověká hlavní hradební zeď, viditelná při hlavním průčelí. Stavení navazuje na obytný dům čp. 203 s parkánovou zdí a baštou. Dům je přízemní, s částí zvýšenou o půdní nadezdívku. Fasády jsou prosté, členěné shodnými obdélnými okny. Při rekonstrukci po roce 2011 byla podstata stavby zachována, zcela nově byla provedena půdní nadezdívka, štíty, krov a střecha.