nájemní dům Huberta Olbertha

Řadový třípatrový dům se symetrickým pětiosým uličním průčelím akcentovaným rizalitem v šíři 3 os završeným štítem. Uliční průčelí v přízemí členěné předstupující podezdívkou a bosáží je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami a pravoúhlým vstupem s ústupkovou šambránou v 1. ose. Uliční průčelí v patrech oddělené vyloženou profilovanou kordonovou římsou se zubořezem je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami s ušima posazenými na průběžné vyložené profilované parapetní římse. Okenní otvory jsou na rizalitu flankovány páry polosloupů s plintem a s hlavicí završenou abakem s kanelovanými dříky zdobenými ve spodní částí ornamentální arabeskou a na bočních osách průčelí mimo rizalit dvojicemi identických pilastrů. Polosloupy a pilastry nesou římsové kladí, na němž spočívá průčelí 2. patra řešeného obdobně jako v 1. patře, pouze hlavice polosloupů a pilastrů jsou korintské. Vyložená profilovaná konzolová korunní římsa nese nad rizalitem dvouetážový štít s bočními křídly členěný kanelovanými pilastry s ionizujícími hlavicemi do tří polí prolomených pravoúhlými vpadlinami a uprostřed pravoúhlým okenním otvorem, pod průběžnou vyloženou parapetní římsou se nachází balustrové parapetní výplně. Pilastry nesou římsové kladí, ze kterého vyrůstá horní část štítu s bočními volutovými křídly členěná 2 + 2 kanelovanými pilastry vymezujícími střední pole prolomené pravoúhlou vpadlinou rámovanou profilovanou šambránou s ušima. Štít je završen trojúhelníkovým nástavcem, ze kterého vyrůstá hrotnice doplněná ve spodní části kovanými volutově stáčenými pásy. Předmět památkové ochrany tvoří: dům č.p. 312 s pozemkem parc.č. 491.