nájemní dům Huberta Olbertha

Řadový dvoupatrový dům s asymetrickým šestiosým uličním průčelím akcentovaným postranním rizalitem v šíři 2 os, nad nímž je vzyčena nízká atika, za kterou vyrůstá jehlan evokující věžovitý ráz rizalitu. Uliční průčelí v přízemí členěné bosáží (mimo rizalit pouze v omítce) je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami a pravoúhlým vstupem v 3. ose rámovaným plochou šambránou. Uliční průčelí v patrech oddělené vyloženou profilovanou kordonovou římsou se zubořezem je prolomeno pavoúhlými okenními otvory. V obou patrech rizalitu jsou dvojice okenních otvorů s ústupkovými šambránami s ušima posazené na průběžné vyložené profilované parapetní římse, okenní otvory jsou flankovány páry pilastrů s římsovými a korintskými hlavicemi (v 2. patře) s dříky zdobenými ve spodní částí ornamentální arabeskou a v horní části kanelovanými. Pilastry nesou římsové kladí s pásem zubořezu. Pravoúhlé okenní otvory prolomené v průčelí mimo rizalit jsou v 1. patře rámované ústupkovými šambránami doplněnými profilovanými lizénami, z nichž vyrůstají zdobené volutové konzoly nesoucí trojúhelníkové frontony, okenní otvory jsou posazené na průběžné vyložené profilované parapetní římse. Okenní otvory v 2. patře mají šambrány ploché doplněné nad okny a pod nimi profilovanými úseky návojových a parapetních říms. Uliční průčelí je završené vyloženou profilovanou konzolovou korunní římsou.