měšťanský dům

Jednopatrový nárožní dům s připojeným krátkým dvorním křídlem má do ulice Boženy Němcové tři okenní osy na průčelí s atikou. Dům mírně předstupuje uliční čáru. Fasáda světle žluté barvy s bílými architektonickými prvky a hnědým ostění portálu a soklem. Osazená okna jsou šestitabulková s lištovým ostěním s ušima. Přízemí je proti patru vyoseno. Vpravo prolamuje domovní stěnu průjezd s garážovými vraty a štukovým plochým ostěním s ušima a velkým klenákem v nadpraží. Vstup do domu zajišťuje uprostřed polokruhově zaklenutý portál s pískovcovým, hnědě natřeným ostěním. Ostění má na plochých římskách vegetabilní ornament s květinovým závěsem a je na okrajích rámováno pruhy, složenými z kvítků. Ve vrcholu má místo klenáku festonem věnčenou kartuši s letopočtem 1800 a monogramem J.L. Vlevo vedle portálu je osazeno na okraji fasády okno. Nad přízemím probíhá kordonová římsa, složená ze spodního širokého pásu a profilované horní části. Nad patrem probíhá masivní bohatě profilovaná římsa a nad ní se zvedá atika se segmentově vypjatou střední částí nad oválným okénkem. Atika je rozčleněna krátkými pilastry, umístěnými na okrajích a rámujícími také střed s okénkem. V každém poli, vymezeném pilastry, jsou dvě obdélná reliéfní zrcadla. Profilovaná korunní římsa se zalamuje kolem okénka i kolem hlavic pilastrů. Vpravo u domu probíhá úzká ulička a do ní ústí dvě okenní osy s šestitabulkovými okny, zasazenými hladce do fasády. Fasáda je zde členěna jen plochou kordonovou římsou nad přízemím. Zezadu domu dřevěná pavlač v patře. Dvorní křídlo je připojeno k levé části domu, má jednou ustupující fasádu. Na ústupku je jedna okenní osa, na vystupující části další tři, osazená okna jsou šestitabulková, jen v 1. patře vpravo je okno třídílné s větracími otvory v horní třetině. Střecha domu je valbová, orientovaná hřebenem kolmo na průčelí domu, krytá pálenými taškami. Dvorek zatravněn.