tiskárna

Jednoposchoďový trojkřídlý dům na rohové parcele u farního kostela. Dům je umístěn ve svahu a překováná výškový rozdíl a pravé boční křídlo je proto položeno výše. Vstupní křídlo je orientováno podélně s ulicí Boženy Němcové. Pětiosá fasáda do ulice má v přízemí pískovcový obklad soklu, pak navazuje hladká omítka a plochá parapetní římsa pravoúhlých šestitabukových oken, osazených v hladkých šambránách, omezených jen na boky okenních otvorů. Na horní část oken navazuje vystupující hladký pás omítky, na který nasedají spodní částí okna patra. Stejně se pás opakuje i nad nimi, zastupuje na průčelí bez štítu korunní římsu. V levé části přízemí je segmentově zaklenutý portál vjezdu - osazená vrata jsou dřevěná, dvoukřídlá. Boční fasáda (ke kostelu) předního křídla je dvouosá, se stejnými okny a členěním jako předchozí. Zcela vpravo - mimo okenní osy, se po několika schodech vstupuje do domu - vstup segmentově zaklenutý, uhýbá fasádě pravého bočního křídla. Osazené jednoduché pravoúhlé kamenné ostění vymezuje v horní části segment, vyplněný klasicistní mřížkou s festonem (nátěr stříbřenkou). Nad vchodem se ze střechy zvedá malá věžička s lizénami na rozích, zakončenými zubořezem a s parapetními výplněmi oken, složenými z přepásaných oválů. Do ulice Boženy Němcové osazeno jedno okno, směrem ke kostelu dvě nad sebou. Stříška plechová, baňatá, stlačená. Připojené pravé boční křídlo je do ul. Boženy Němcové jednoosé, ke kostelu má jedno okno a tři neuspořádaně umístěné pravoúhé otvory dvoukřídlých vrat (i v patře). Průčelí je bez štítu s profilovanou korunní římsou. Zadní průčelí se štítem a malým okénkem v jeho středu. Dvorní fasáda osmiosá s trojdílnými okny, v horní třetině předělenými. Kombinace střech (většinou valbových) kryta v zadní části eternitem, na průčelním křídle dvojitě kladeny bobrovky. Průčelní křídlo má v patře plochostropé prostory, navazující první prostor pravého bočního křídla má trámový strop s okosenými hranami trámů (natřeny bílou barvou), jinak objekt nezpřístupněn.